Ga veilig op vakantie,

8 tips van de Nationale Raad Zwemveiligheid, klik hier

h

specifieke openingstijden

 

 

Welkom op de zwemles site van Aphrodite’s Thermen.

Het is belangrijk te weten dat in Nederland iedereen mag zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven.

Dit is nl. niet wettelijk geregeld.

Aphrodite’s Thermen heeft gekozen voor het enige echte Zwem-ABC.

Eigenaar Rob van Kemenade heeft onlangs de Licentie uit handen van Michael van den Beld van de NPZ-NRZ

  in ontvangst mogen nemen.

Aphrodite’s Thermen is hiermee de enige zwemopleiding in de regio Dronten die in het bezit is van de licentie van de NPZ-NRZ !

Zie ook  http://www.allesoverzwemles.nl/

Bij Aphrodite’s Thermen staat uw kind centraal, wij werken dan ook altijd met dezelfde instructeurs. Uw zoon/dochter wordt zodoende niet verrast met wisselende instructeurs. Het is voor kinderen belangrijk dat zij zich kunnen uiten en begrepen worden!

Instructrice Nicoline heeft zich afgelopen jaren daarin gespecialiseerd en heeft de HBO opleiding kindercoach met succes afgerond.

Rob is al vele jaren zwemonderwijzer en is tevens instructeur van de KNBRD en snorkelinstructeur, door deze bijzondere combinatie is hij uitstekend op de hoogte van alle zwemmethodieken en de  risico’s van in, op en rondom het water. Aphrodite’s Thermen heeft begin oktober 2017 haar licentie m.b.t het zwem ABC ontvangen.

Uitleg systeem

De groepen bestaan uit zo’n 6 tot 8 leerlingen, elke laatste zaterdag van de oneven maand wordt er afgezwommen.

In de eerste lessen zullen we door middel van allerlei oefeningen en spelletjes vooral aandacht besteden aan het “watervrij” maken van de kinderen voordat ze echt gaan zwemmen. Dat is namelijk dé basis voor plezier in het water en zelfvertrouwen om goed te leren zwemmen.

Er wordt gewerkt met een lessysteem waarbij kinderen eerst met zwem-vleugeltjes “technisch goed” leren zwemmen. Hierdoor ontstaat een stuk zelfvertrouwen waarna ze steeds meer op eigen kracht gaan zwemmen.

Tijdens de lessen wordt in fases lucht uit de vleugeltjes gelaten totdat het kind met alleen een kurk om kan zwemmen. Als dat goed gaat kan de kurk ook af en dan is het nog een kwestie van conditie en kracht opbouwen voordat men kan deelnemen aan het diplomazwemmen.

Indien de kinderen aan het diploma zwemmen toe zijn gaan we eerst een keer proefzwemmen in zwembad “De Koploper”. Bij het proefzwemmen en het echte diplomazwemmen zal de eigen zwemonderwijzer(es) aanwezig zijn en de kinderen begeleiden

Doordat kinderen permanent zwemmen en niet op de kant zitten, krijgen zij een uitstekende conditie en gaat het afzwemmen vrij eenvoudig.

Door dit beproefde systeem behalen de kinderen niet alleen sneller hun zwemdiploma, maar zijn ook zwem veiliger en veiligheid staat bij ons voorop.

De lesstof van de groepen is in hoofdlijnen;

NIVO I : Watervrij maken en beenslag aanleren op de buik en rug.
NIVO II : Combinatie armen-benen leren.
NIVO III: Vleugeltjes gaan langzamerhand af en men zwemt alleen nog met een kurk.
NIVO IV : Conditie opbouwen en voorbereiding diploma¬zwemmen.

Afhankelijk van het persoonlijk niveau van de leerling gaat hij of zij een groepje/nivo verder. I.v.m. de maximale groepsgrote van 8, kan het zijn dat niet alle leerlingen doorschuiven naar de volgende groep!
Geen probleem, daar de leerlingen in kleine groepjes zwemmen, is het voor de instructeur heel eenvoudig om de kinderen die niet doorgeschoven zijn, de lesstof te geven die zij in het volgende nivo zouden krijgen.

In het verleden is het wel eens voorgekomen dat een leerling vanuit nivo 2 ging diploma zwemmen. Uw zoon/dochter hoeft zodoende niet in nivo 4 te zitten om te mogen afzwemmen. Elke leerling wordt apart beoordeeld!

Wanneer uw kind zwemt kunt U in de rustruimte, achter glas, de vorderingen van uw zoon/dochter waarnemen en indien gewenst een consumptie gebruiken.

Wij prefereren persoonlijk contact met ouders. Heeft u vragen of opmerkingen betreffend uw zoon/dochter dan kunt u dit voor of na de zwemles met de instructeur bespreken.
Hebben wij vragen of opmerkingen dan nemen wij direct contact met u op!

Vakantie en ziekte
In de vakantie’s zwemmen wij door.
De lessen die u mist door uw zomervakantie kunt u op andere dagen tijdens de schoolvakantie inhalen.
Bij ziekte kunt u gemiste les inhalen op maandag middag of in overleg op een ander tijd stip

Om tijdig te kunnen starten met de les vragen wij u te zorgen dat uw kind altijd 5 minuten voor aanvang van de les “in zwemkleding” aanwezig is.

Wel verzoeken wij U uw schoenen uit te doen in de hal en op slippers of blote voeten naar de kleed- en rust ruimte te gaan. Dit in verband met de hygiëne. Ook kunt U bij de receptie plastic hoesjes kopen die U over de schoenen kunt doen.

Inschrijven
Wanneer U uw kind inschrijft kunt U zelf een start datum bepalen (Bij gelijk beginnen hangt dit af van eventuele wacht tijden.)

Bijvoorbeeld: U schrijft Uw zoon/dochter in op augustus 2018 en wilt als start datum september 2019  is dit geen enkel probleem. U krijgt tegen uw gewenste datum dan vanzelf een oproep wanneer Uw zoon/dochter start.

Inschrijfgeld
€ 17,00 per kind.
Als inschrijfdatum geldt de datum van betaling.

Lesgeld
Via automatische incasso € 58,50 p/mnd op basis van 1 uur per week.
Losse Privé les 30 min. € 27,50

START-AANBIEDING:
6 mnd.via incasso € 299,00

Zwem Diploma A Garantie Plan € 650,00
Is uw zoon/dochter minimaal 6 jaar en heeft geen lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Dan kunt u gebruik maken van het Zwem Diploma A Garantie Plan. Uw kosten zijn eenmalig € 650,00. Excl. kosten voor het diploma zwemmen.

Ziekte
Indien uw kind door ziekte meer als 1 maand niet mag zwemmen, en U kunt hiervoor een doktersverklaring overleggen, dan zal de zwemleskaart verlengd worden. Bij kortere periode kunnen de gemiste lessen op maandagmiddag ingehaald worden.

De opzegtermijn voor zwemles is 2 maanden omdat ons lessysteem gebaseerd is op een 2-maandelijkse cyclus.

Het is natuurlijk altijd aan te bevelen om ook eens zelf met uw kind te gaan “zwemmen”.
Daardoor leren ze hoe leuk dat is en oefenen (meestal ongemerkt) de reeds opgedane zwemkennis.
Zwembad de Koploper hebben op diverse dagen vrij zwemmen waarbij tevens allerlei spelmaterialen in het bad aanwezig zijn.
Hierdoor leren de kinderen dan ook ’t zwembad reeds kennen.

 

Nieuwsbrief