ZWEMMEN

Helaas is het in zwemland zo dat zomaar iedereen een zwemdiploma mag uitgeven!

Veel ouders zijn zich er niet van bewust dat dit mogelijk is en denken dat dit vanuit de overheid geregeld is.

Niet dus!

Aphrodite’s Thermen is in Dronten de enige zwemopleider met een landelijke zwem A-B-C licentie!

Welke uitgegeven wordt door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ)

Vanaf 1 januari 2018 is er wel het e.e.a. veranderd in zwemland.

Zwemles aanbieders die het Nationale Zwemdiploma A-B-C willen aanbieden moeten aan strenge eisen voldoen, zie www.allesoverzwemles.nl

 

Algemene  informatie;

Uw kind staat bij ons centraal, wij werken dan ook altijd met dezelfde instructeurs. Uw zoon/dochter wordt zodoende niet verrast met wisselende instructeurs. Het is voor kinderen belangrijk dat zij zich kunnen uiten en begrepen worden!

Instructrice Nicoline heeft zich afgelopen jaren daarin gespecialiseerd en heeft de HBO opleiding kindercoach met succes afgerond.

Rob is al vele jaren zwemonderwijzer,snorkelinstructeur en is tevens instructeur geweest bij de reddingsbrigade KNBRD ) , door deze bijzondere combinatie is hij uitstekend op de hoogte van alle zwemmethodieken en de  risico’s van in, op en rondom het water.

 

Waarom zwemmen bij Aphrodite’s Thermen ?

Ons uitgangspunt is dat de lessen 30 minuten zijn, dit omdat kinderen in de leeftijd van 5 jaar gemiddeld een korte concentratie hebben, voor meer info klik hier. Echter laat uw agenda het niet toe om 2 of 4 keer per week te zwemmen? Dan hebben wij ook lessen van 60 minuten. Echter in het verleden is gebleken dat leerlingen die per week  2 x 30 minuten zwemmen sneller hun diploma halen, dan de kinderen die 1 x per week 60 minuten zwemmen!

Voor de zwemlessen heeft u verschillende mogelijkheden, te weten;

2 x per week 30 minuten

4 x per week 30 minuten

1 x per week 60 minuten

 

Bij 2 x per week 30 minuten heeft u keuze uit 2 mogelijkheden;

Woensdagmiddag vanaf 15.00 + Zaterdagochtend vanaf 8.30 of

Maandag- en donderdagmiddag vanaf 15.30 uur

 

Bij 4 x per week 30 minuten zwemt u; maandagmiddag + woensdagmiddag + donderdagmiddag + zaterdagochtend.

Bij 1 x per week 60 minuten heeft u de keuze uit zaterdagmorgen 7.30 uur of om 10.30.

Van de 30 minuten les is telkens 25 minuten intensief les en de laatste 5 minuten vrij spelen.

Bij lessen van 60 minuten hebben we na 25 minuten voor de kinderen een kleine drink en plas pauze, u kunt zelf een pakje drinken meenemen om dit in deze kleine pauze aan zoon/dochter aan te bieden.

De gemiddelde duur van het behalen van zwemdiploma A is 42 uur, voor diploma B en C gemiddeld 8 uur per diploma.

 

Gemiste lessen, met wat voor reden dan ook, kunt u binnen een maand na verzuim inhalen.

 

Uitleg systeem

De groepen bestaan uit zo’n 6 tot 8 leerlingen, elke laatste zaterdag van de oneven maand wordt er afgezwommen.

In de eerste lessen zullen we door middel van allerlei oefeningen en spelletjes vooral aandacht besteden aan het “watervrij” maken van de kinderen voordat ze echt gaan zwemmen. Dat is namelijk dé basis voor plezier in het water en zelfvertrouwen om goed te leren zwemmen.

Er wordt gewerkt met een lessysteem waarbij kinderen eerst met zwem-vleugeltjes “technisch goed” leren zwemmen.

Hierdoor ontstaat een stuk zelfvertrouwen waarna ze steeds meer op eigen kracht gaan zwemmen.

Tijdens de lessen wordt in fases lucht uit de vleugeltjes gelaten totdat het kind met alleen een kurk om kan zwemmen.

Als dat goed gaat kan de kurk ook af en dan is het nog een kwestie van conditie en kracht opbouwen voordat men kan deelnemen aan het diploma zwemmen.

Doordat kinderen permanent zwemmen en niet op de kant zitten, krijgen zij een uitstekende conditie en gaat het afzwemmen vrij eenvoudig.

Door dit beproefde systeem behalen de kinderen niet alleen sneller hun zwemdiploma,

maar zijn ook zwem veiliger en veiligheid staat bij ons voorop.

Indien de kinderen geschikt zijn om diploma te zwemmen, gaan ze samen met hun instructeurs eerst een keer proefzwemmen in het zwembad de Koploper. Voor het proef- en afzwemmen huren wij het instructiebad af.  Er wordt niet gecombineerd met andere zwemopleidingen! Het proef- en afzwemmen zal door de eigen instructeurs van Aphrodite’s Thermen beoordeeld worden. Zwemonderwijzer Rob is gelicentieerd examinator Zwem-ABC en heeft de bevoegdheid om namens de NRZ examens af te nemen en andere opleidende zwemscholen te beoordelen.

De lesstof van de groepen is in hoofdlijnen;
NIVO I : Watervrij maken en beenslag aanleren op de buik en rug.
NIVO II : Combinatie armen-benen leren.
NIVO III: Vleugeltjes gaan langzamerhand af en men zwemt alleen nog met een kurk.
NIVO IV : Conditie opbouwen en voorbereiding diploma¬zwemmen.

Afhankelijk van het persoonlijk nivo van de leerling gaat hij of zij een groepje/nivo verder. I.v.m. de maximale groepsgrootte van 8 leerlingen, kan het zijn dat niet alle leerlingen doorschuiven naar de volgende groep!
Geen probleem, daar de leerlingen in kleine groepjes zwemmen, is het voor de instructeur heel eenvoudig om de kinderen die niet doorgeschoven zijn, de lesstof te geven die zij in het volgende nivo zouden krijgen.

In het verleden is het wel eens voorgekomen dat een leerling vanuit nivo 2 voor diploma zwemmen doorging. Uw zoon/dochter hoeft zodoende niet in nivo 4 te zitten om te mogen afzwemmen. Elke leerling wordt apart beoordeeld!

Wanneer uw kind zwemt kunt U in de rustruimte, achter glas, de vorderingen van uw zoon/dochter waarnemen en indien gewenst een consumptie gebruiken.

Wij prefereren persoonlijk contact met ouders. Heeft u vragen of opmerkingen betreffend uw zoon/dochter dan kunt u dit voor of na de zwemles met de instructeur bespreken.
Hebben wij vragen of opmerkingen dan nemen wij direct contact met u op!

Vakantie en ziekte
In de vakanties zwemmen wij door. De zwemlessen worden in de schoolvakanties in de ochtend uren gegeven.
De lessen die u mist door uw zomervakantie, kunt u op andere dagen tijdens de schoolvakantie inhalen.
Heeft u een les gemist? Geen probleem, indien u zich via e-mail afmeld dan kunt u de gemiste les inhalen op één van de andere dagen dat uw kind niet zwemt.

Om tijdig te kunnen starten met de les vragen wij u te zorgen dat uw kind altijd 5 minuten voor aanvang van de les “in zwemkleding” aanwezig is.

Wel verzoeken wij U uw schoenen uit te doen in de hal en op slippers of blote voeten naar de kleed- en rustruimte te gaan. Dit in verband met de hygiëne. Ook kunt U bij de receptie plastic hoesjes kopen die U over de schoenen kunt doen.

Inschrijven
Wanneer U uw kind inschrijft kunt U zelf een start datum bepalen (Bij gelijk beginnen hangt dit af van eventuele wachttijden)

Bijvoorbeeld: U schrijft Uw zoon/dochter in op maart 2019 en U wilt als startdatum september 2019, dab is dit geen enkel probleem. U krijgt tegen uw gewenste datum dan vanzelf een oproep wanneer Uw zoon/dochter start.

Inschrijfgeld
€ 18,50 per kind.
Als inschrijfdatum geldt de datum van betaling.

Lesgeld 2018

Lesgeld wordt rond de 24/25e vooraf de les maand middels automatische incasso geïncasseerd.

Op basis van 1 uur per week, middels automatische incasso € 61,45 p/mnd. Bij maandelijkse factuur + € 7,50 administratie kosten.

Losse Privé les 30 min. € 28,50

START-AANBIEDING:
6 maanden via incasso € 337,50 

Zwem Diploma A Garantie Plan € 715,00
Is uw zoon/dochter minimaal 6 jaar en heeft geen lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Dan kunt u gebruik maken van het Zwem Diploma A Garantie Plan. Uw kosten zijn eenmalig € 690,00. Excl. kosten voor het diploma zwemmen.

Ziekte
Indien uw kind door ziekte meer als 1 maand niet mag zwemmen, en U kunt hiervoor een doktersverklaring overleggen, dan zal de zwemleskaart verlengd worden. Bij kortere periode kunnen de gemiste lessen  ingehaald worden.

De opzegtermijn voor zwemles is 2 maanden omdat ons lessysteem gebaseerd is op een 2-maandelijkse cyclus.

Het is natuurlijk altijd aan te bevelen om ook eens zelf met uw kind te gaan “zwemmen”.
Daardoor leren ze hoe leuk dat is en oefenen (meestal ongemerkt) de reeds opgedane zwemkennis.
Zwembad de Koploper hebben op diverse dagen vrij zwemmen waarbij tevens allerlei spelmaterialen in het bad aanwezig zijn.
Hierdoor leren de kinderen dan ook het zwembad beter kennen.

 

Nieuwsbrief