Achtergrond informatie over sauna

specifieke openingstijden

 

 

SAUNA ZOALS SAUNA BEDOELD IS!

 

Het begrip sauna is al eeuwen oud en wordt over de gehele wereld in vele vormen en namen toegepast, van Sauna in West- Europa, Bastu in Noorwegen en Zweden, Banya in Rusland tot aan een Temazcal in Midden Amerika toe!

Het kenmerk van een sauna is dat het een badhuis is, door de hoge luchttemperaturen gaat het menselijk lichaam transpireren waardoor de huid zich op natuurlijke wijze reinigt. Na een saunabad is uw huid erg schoon en voelt heerlijk zacht aan.

Mensen hebben een gemiddelde van 2-4.000.000 zweetklieren. Maar hoeveel zweet wordt vrijgegeven door elke klier wordt bepaald door vele factoren, waaronder geslacht, genetica, milieu-omstandigheden, leeftijd of conditie.

Belangrijk is dat het transpiratievocht zijn vrije loop krijgt en niet afgedekt wordt door badkleding of andere voorwerpen die het lichaam afdekken. Echter in Rusland gebruikt men om het hoofd “koel” te houden de Banya hoed die van vilt is.Vilt isoleert goed waardoor het een goede bescherming biedt tegen kou, maar ook tegen warmte. Vilt sluit niet volledig af. Doordat vilt ademt heeft het een uitstekende vocht regulerende werking. Hierdoor is de hitte op de rest van het lichaam beter te verdragen en komt het transpiratie proces nog beter tot zijn recht.

Sauna als therapeutisch gebruik is aangetoond als hulpmiddel bij het verminderen van stresshormonen, lagere bloeddruk en verbetering van cardiovasculaire aandoeningen.

Om het lichaam en geest goed te laten functioneren heeft de mens warmte nodig. Warmte zorgt voor een goede doorbloeding en een optimaal zuurstoftransport naar de verschillende organen en de hersenen van de mens.

Om deze factoren aan haar gasten te kunnen aanbieden, is Aphrodite’s Thermen een bedrijf waar geen massa recreatie wordt toegepast. Komt u voor rust van lichaam en geest? Dan bent u in Dronten op het juiste adres.

  • Aphrodite’s Thermen kent geen badkledingdagen. Het dragen van badkleding is tijdens het saunagebruik niet toegestaan in ons complex.
  • In ons Beauty-center wordt gewerkt volgens afspraak. Afspraken voor zonnestudio en schoonheidssalon zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 22.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 19.00 uur.
  • Derhalve is voor Beauty-specials Uw reservering noodzakelijk.

 

Nieuwsbrief